Renteloze lening voor ZZP

Als je een onderneming wilt beginnen, dan heb je daar een hoop geld voor nodig. Geld dat je gebruikt om op te starten en om de eerste maanden in ieder geval door te komen. Veel mensen hebben dat geld niet direct voor handen en sluiten daarom een lening af.

Maar, lenen kost geld en een hoge rente kan ervoor zorgen dat je veel geld moet terugbetalen. Geld dat je nu juist zo goed kunt gebruiken voor het opstarten van je onderneming.

Renteloze lening voor ondernemers

Er zijn regelingen en subsidies die het voor ZZP’ers mogelijk maken een onderneming op te starten tegen een zeer lage rente of zelf helemaal geen rente. Uiteraard moet deze renteloze lening voor ondernemers wel terugbetaald worden, maar kun je een goede start maken doordat je de kosten van het lenen zo laag mogelijk houdt.

Renteloze lening via UWV

Mensen met een uitkering worden gestimuleerd om een eigen bedrijf te beginnen. Het kan dan zijn dat je in aanmerking komt voor een renteloze lening. Het UWV of de gemeente heeft hier baat bij, omdat het er uiteindelijk voor kan zorgen dat ze jou geen uitkering meer hoeven te betalen. In sommige gevallen kun je zelfs een bedrijf opstarten met behoud van uitkering.

Regelingen en subsidies

De regelingen en subsidies voor een renteloze lening voor ZZP’ers verschillen vaak per provincie, daarom is het verstandig om te kijken wat er binnen jouw regio precies mogelijk is. De Kamer van Koophandel kan je hier vaak goed over informeren. Ook bij de Belastingdienst kan men soms een goed advies geven of doorverwijzen naar andere instanties. Daarnaast kun je een hoop informatie inwinnen over regelingen voor renteloze leningen via het internet.