Renteloos auto leasen

Een auto leasen zonder rente te betalen, kan dat? Ja, er zijn automerken, garages en financierders die deze optie aanbieden. Maar, hoe gaat dit precies is zijn werk? En wat zijn de voorwaarden? Zitten er ook haken en ogen aan dergelijke aanbiedingen en waar moet je goed op letten als je renteloos een auto wilt leasen?

Auto leasen zonder rente

Autofabrikanten willen graag hun nieuwe auto’s slijten en daarom komen ze met aantrekkelijke voorstellen om jou over te halen een auto bij hen te kopen. Veel inruilkorting, allerlei extra’s en zelfs cash vakantiegeld bij aanschaf van een nieuwe auto. Maar een auto blijft een hele uitgave en veel mensen hebben het geld voor een auto niet direct paraat. Maar uiteraard wordt er ook aan deze mensen gedacht.

De helft nu, de helft in termijnen (zonder rente)

Vaak hebben mensen wel wat geld gespaard om een auto te kopen. Vaak hebben ze dan genoeg geld voor een tweedehands auto, maar niet voor een nieuwe. Autofabrikanten spelen hierop in door aan te bieden dat jij als klant nu de helft betaalt en de rest van de auto in termijnen afbetaalt. En dan zonder rente. Je betaalt dus dezelfde prijs voor de auto dan normaal alleen nu niet in een keer maar verdeeld over een langere periode. Erg gemakkelijk en je kunt direct in je nieuwe auto rijden.

Er zitten echter wel haken en ogen hieraan. Als bijvoorbeeld blijkt dat je niet kunt voldoen aan je betalingsverplichting en je de maandelijkse terugbetaling niet op kunt hoesten, dan wordt bij veel financierders de lening ineens omgezet van een renteloze naar een rentedragende lening. Eigenlijk kom je daardoor nog verder in de problemen. Er zal met je gekeken worden welk bedrag per maand je wel af kunt lossen, maar je betaalt hier dan wel een behoorlijke rente over.