Hypotheek met BKR en zonder rente

Als je een BKR-notering hebt, dan kan het in sommige gevallen (of juist veel gevallen) erg lastig zijn om een hypotheek te krijgen. Geldverstrekkers hebben het niet echt op mensen met schulden, omdat het hun een verminderd vertrouwen geeft in het feit of de schuldenaar het geleende bedrag wel terug kan betalen. Als er al een hypotheek verstrekt wordt, dan is het vaak tegen een hogere rente. Niet echt logisch en menselijk.

Renteloze hypotheek met BKR

Er zijn instanties die mensen met een BKR-notering juist willen helpen. Niet door ze meer rente te vragen, maar juist door ze minder rente in rekening te brengen of een renteloze hypotheek aan te bieden. Uiteraard niet voor de gehele looptijd van de hypotheek, want er moet immers geld verdiend worden. Maar wel bijvoorbeeld voor een periode van 12 tot 24 maanden.

Stel dat je het huis van je dromen tegenkomt, maar nog met een kleine schuld van vroeger zit. Uit de tijd dat je geen vaste baan had. Inmiddels heb je die vaste baan wel en kun je prima aan de verplichting van een hypotheek voldoen. Om je wat extra ademruimte te geven kan een geldverstrekker ervoor kiezen om je een beperkte periode een renteloze lening te verstrekken. Je betaalt dan uiteraard gewoon de maandlasten, maar hoeft hier geen extra rente over te betalen. Op den duur moet je dat natuurlijk wel en het is belangrijk om goed te informeren hoe hoog deze rente dan is. Het is onwenselijk om in de toekomst dan met een hoge kostenpost te zitten waar je moeilijk weer vanaf kunt komen.

Hoe aantrekkelijk een aanbod ook lijkt, houd altijd in het achterhoofd: Geld lenen kost geld. Dat gaat altijd op. Zorg ervoor dat je zeker bent dat je de lasten kunt dragen en dat je aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen.